RCIS

Revista de Cercetare si Interventie Sociala

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Exploatarea durabila a ecosistemelor terestre si acvatice periurbane din bazinul raului Ciric (1)

Exploatarea durabila a ecosistemelor terestre si acvatice periurbane din bazinul raului Ciric

Autori

Vasile Miftode
Romeo Asiminei
Adrian Lupu

Editura

Lumen, 2006

Cod CED: 1584-5397-12(01)
Dimensiuni pp. 5-24

Abstract:

Ecological agriculture has emerged in Europe mainly as a result of the population's distrust of alimentary safety measures, as well as following sickening caused by the consumption of noxious products. As market develops, various measures become necessary in order to satisfy a growing demand for ecological products at an European level (Romanian market included) both qualitatively and quantitatively. Our sociological research on ecological alimentary products took place in Iasi, Bacau and Piatra Neamt in September 2005. The research designed by Terra Nostra Foundation and the Department of Sociology and Social Work, Al. I. Cuza University Iasi evaluated the population's knowledge of and opinion regarding ecological alimentary products. 
Comentarii: Agricultura ecologica s-a dezvoltat in Europa, in principal, ca rezultat al neincrederii populatiei in masurile de securitate alimentara dar si al neplacerilor psihosomatice cauzate de consumul unor produse alimentare daunatoare. Pe masura ce piata se dezvolta sunt necesare diverse masuri care sa satisfaca cresterea cererii pentru produse ecologice la nivelul Uniunii (inclusiv pe piata romaneasca) atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ. Cercetarea sociologica privind produsele alimentare ecologice a avut loc in Iasi, Bacau si Piatra Neamt in septembrie 2005. Cercetarea coordonata de Fundatia Academica Terra Nostra si Catedra de Sociologie si Asistenta Sociala de la Universitatea Al. I. Cuza, Iasi a urmarit evaluarea cunostintelor si opiniilor populatiei in legatura cu produsele alimentare ecologice.