RCIS

Revista de Cercetare si Interventie Sociala

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Argumente privind necesitatea abordarii unitare a problematicii persoanelor aflate in nevoie din perspectiva asistentei sociale (5)

Argumente privind necesitatea abordarii unitare a problematicii persoanelor aflate in nevoie din perspectiva asistentei sociale

Autori

Sorin Brasoveanu

Editura

Lumen, 2005

Cod CED: 1584-5397-10(05)
Dimensiuni pp. 1399-1408

Abstract:

In practica asistentei sociale, in Romania s-a tratat pana acum in mod secvential problematica copilului si cea a adultului. Acest lucru a determinat, pe de o parte crearea unei dihotomii in filosofia actionala iar pe alta parte crearea la nivel national si teritorial a unor structuri institutionale separate. Acest lucru a determinat o insuficienta si o incoerenta a politicilor sociale aplicate, ceea ce s-a rasfrant negativ asupra diferitelor categorii de servicii acordate beneficiarului. Sistemul s-a intregit progresiv; pana in anul 2000 intreaga problematica a copiilor a fost preluata la nivel national si teritorial de o singura autoritate competenta, si in 2005 cand se creeaza pe modelul anterior structuri institutionale similare. Aceasta ultima realitate porneste de la principiul potrivit caruia sistemul asistential in integralitatea lui trebuie realizat asa incat sa asigure un corpus de actiuni, activitati si servicii pentru beneficiari de la nastere si pana la categoria de persoane cuprinsa in varsta a treia printr-o retea de servicii si o structura institutionala care sa asigure corenta sistemica si unitate actionala.