RCIS

Revista de Cercetare si Interventie Sociala

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Instructions for authors

Abstract

Abstractul prezinta pe scurt scopul, domeniul de aplicare, metodele, rezultatele şi concluziile. Utilizarea limbajului non-tehnic este recomandat pentru abstract, deoarece mulţi oameni nu sunt familiarizaţi cu subiectul lucrarii. Abstract este complet în cazul în care este capabil sa descrie în mod adecvat raportul de cercetare doar prin furnizarea de informaţii suficiente pentru a face rezultatele de înţeles. În mod normal, ar trebui să fie un rezumat de maximum 250 cuvinte lung. Rezumatul este redactat în limba engleză.

Cuvinte cheie

Scopul este de a oferi o clasificare foarte rapidă pentru raportul de cercetare al autorului. Cuvinte cheie (5-6 cuvinte cheie) trebuie prezentate dupa abstract, in Times Roman 12-ingrosate; cuvintele cheie sunt separate de ; “punct si virgula. Se lasă două rânduri libere după cuvinte cheie, şi apoi începe textul principal.

Informatii biografice ale autorului

Textele trebuie să fie insotite de: informatii legate de biografia autorului (titlul profesional, grad didactic, afilierea institutionala, date de contact - adresa, telefon -, precum si adresa de e-mail), o listă de publicaţii autorului principal (1 / 2 pagină), o fotografie digitală în. Jpeg sau. jpg (opţional). Toate aceste informaţii vor fi publice pentru autorii selectati. Prezentarea unui manuscris implică faptul că autorul certifică faptul că materialul nu este protejat de copyright si nu este in prezent in curs de revizuire pentru orice jurnal sau conferinţe. Dacă raportul de cercetare (sau orice versiune sau parte a acestuia), a aparut, sau va aparea, intr-o altă publicatie de orice fel, detaliile cu privire la o astfel de publicare trebuie sa fie aduse la cunostinta editorilor, la momentul depunerii.

Citate de referinţă în cadrul textului

Utilizati numele de familie a autorului, anul publicatiei ex., (Cojocaru, 2008; Cousins and Whitmore, 1998; Cooperrider, Whitney and Stavros, 2005: 26)”. La prima referire, cu trei-cinci autori, dati toate numele in totalitate, ulterior, utilizati [primul autor] “et al.”. In referinte, primii şase autori ar trebui să fie enumerati toti. In cazul in care citati mai mult de un articol de acelaşi autor, din acelasi an , folositi literele a, b, c, etc, care sunt trecute dupa anul aparitiei.

Bibliografia

Lista completa de referinte citate in text trebuie sa fie prezentata la sfarsitul lucrarii, in ordinea alfabetica a numelor autorilor (sau in ordine cronologică pentru un grup de referinte ale aceluiasi autori). Nu poate fi trecuta la bibliografie nicio lucrare care nu are referinte in text. Bibliografia incepe ca o noua pagina, dactilografiata dublu distantate. Titluri de reviste si carti trebuie prezentate integral (fara abrevieri), de exemplu:

Carti

Cooperrider, D., Whitney, D., & Stavros, J. (2005). Appreciative Inquiry Handbook. The first in a series of AI workbooks for leaders of change, San Francisco: Crown Custom Publishing and Berret-Koethler Publishers.

Capitol in carti

Bell, J. (2004). Managing evaluation projects. In Wholey, J., Hatry, H, Newcomer, K. (coord.), Handbook of practical program evaluation, San Francisco: Jossey- Bass, pp. 571-603.

Articol in reviste

Patton, M.Q. (1988). Integrating evaluation into a program for increased utility and cost-effectiveness. New Directions for Evaluation, 39, 85-94.

Ilustratii

Fisierele cu ilustratii digitale ar trebui să fie de cel putin 300 dpi, format EPS, TIFF, or PSD

Tabele si figuri

Tabelele si figurile trebuie sa fie integrate în text. Ele trebuie sa fie insotite de un titlu scurt, descriptiv, numerotat.

Manuscrisele

Manuscrise trebuie să fie de maximum 5.000 de cuvinte (incluzand bibliografia) şi trebuie să fie redactate dublu spatiale, in limba engleză. Documentele trimise pentru publicare vor fi analizate de către redactori inainte de a fi introduse în procesul de peer review. Manuscrisele trebuie să fie trimise prin e-mail ca fisier atasat, intr/un singur document care include toate imaginile si tabelele. Formatul preferat este MS Word pentru Windows. Toate manuscrisele trebuie să fie editate pentru a se conforma la stilul de scriere APA. Toate observatiile vor fi double peer review. Autorii sunt asteptati sa participe la procesul de revizuire. Prezentarea unui manuscris implică faptul că autorul certifică faptul ca materialul nu este protejat de copyright si nu este in prezent in curs de revizuire pentru alt jurnal sau pentru conferinte. Dacă articolul (sau orice versiune sau parte a acestuia), a aparut, sau va aparea, intr-o alta publicatie de orice fel, trebuie precizate editorilor detalii cu privire la o astfel de publicare la momentul depunerii articolului. Nu există taxe pentru publicare si autorii vor primi versiunea electronica a articolului prin e-mail.

Copyright transfer

Pentru a asigura atat diseminarea cat si protectia potrivita pentru materialele publicate in revista noastra RCIS ("us" or "we") cerem autorilor sa ne transfere drepturile de autor asupra articolelor trimise catre publicare.

Va rugam sa descarcati, semnati si trimite in format scanat si prin posta documentul de mai jos

Faceti click aici pentru descarcare Copyright transfer document